četrtek, 17. maj 2007

Zaspana

tako zelo sem zadnje dni zaspana...pa nič ne pomaga, da hodim zgodaj spat. Preprosot se ne naspim ne glede na to, koliko časa spim.

Ker se mi ne da pisat dolgega vpisa bom dodala samo 2 nova videa:




nedelja, 13. maj 2007

13

Zakaj se toliko ljudi boji številke 13?

Poznam nekaj ljudi, ki že takoj, ko dobijo v roke nov koledar poiščejo petek 13. in se ga že vnaprej bojijo...zakaj?

Jaz sem se sedaj končno pozdravila (no ne še popolnoma), tako da grem ta teden na dvodnevni izlet. Upam, da ne bo prevroče in ne bo deževalo. :-)

Moja mala žaba aka Wi je danes dopolnila 13 tednov.

Včeraj je bila na agility tekmi in se je zelo lepo onašala. Končno je ugotovila, da so na svetu tudi psi, s katerimi se lahko igra oz. se hočejo igrati z njo, ko se ona želi igrati. Navadno je ona tista, ki se ne želi igrati in se raje drži mene ali pa leta za igračami. Wi pravi: Borders are cool. ;-)

Malo gledam za novim fotoaparatom...moj zdajšnji ne ustreza več (niti pod razno) mojim zahtevam...


sreda, 9. maj 2007

Boljše?

Včeraj sem šla dat kri za preiskave. Popoldne sem 3x klicala, da sem končno izvedela, da je vse normalno in da mi ni treba vzeti antibiotikov. Super. =)
Danes zjutraj pa se zbudim, imam čisto zamašen nos, govorit ne morem...sem res boljše kot v ponedeljek? Takrat sem lahko vsaj še čez nos dihala. =/

Včeraj sem šla z Wi v malo šolo. Če izbiram med počitkom in tem, da grem ven iz hiše s tamalo, definitivno izberem slednje. Že tako se na smrt dolgočasim, ker se ne smem preveč "napreza in na daljše sprehode it. Skratka...Wi je bila včeraj pridna. Zelo. =) Edino pri odlaganju na prostoru se je videlo, da ga nisva že dolgo delali (kriva sem seveda jaz). Saj na komando se uleže (ali kar dol pade =o) samo čakanje je pa druga pesem. Na tem morava definitivno delat.

Jutri grem v šolo (končno!) danes pa na agility trening (konšno!). Zadnje čase mi veliko stvari odpada in jih že kar pogrešam...(agility, šola, sprehodi itd.)

Wi se ima pa super. Z njo se ukvarjam cel dan, razen takrat, ko jo pošljem spat. Ona bi kar skakala okoli cel dan in nič spala. Včreaj je po mali šoli šla še za 1 uro na sprehod, kjer je malo tekla in veliko bežala pred birdijem (Bearded Collie), ki se nam je pridružil na sprehodu. Doma sva pa še malo klikale (je ostalo še nekaj hrane od male šole + večerja) in me je zanimalo, če bi uspela tako kot v škatlo zlesti tudi v posodo za hrano...rezultat je tukaj:

Moj fotoaparat očitno med snemanje malo zamakne zvok...si bom res morala omisliti kaj boljšega za snemanje filmčkov.

ponedeljek, 7. maj 2007

My life?

Danes res ne vem, kaj mi je. Zjutraj sem komaj vstala, še govoriti nisem mogla...zdaj sem pa že skoraj v redu. Morala bi pa biti v šoli ampak sem ostala doma, ker grem čez par minut k zdravnici.
Zadnje čase se mi velikokrat zgodi, da ko se mi zdi, da nisem za v šolo in grem k zdravnici, se skoraj pozdravim, preden sploh pridem do tja, ko pa grem v šolo in se mi ne zdi, da sem dovolj oblna, me pa morajo predčasno domov spustiti, ker mi je preveč slabo, da bi sploh sedela. =/
Vročine nimam, imam pa pekoče grlo, bolečine v desni strani telesa, boleč vrat in na čase zamegljeno sliko. To leto je to skoraj tradicija 3 dneh vsak mesec.

Wi po drug strani je to popolnoma všeč, ker sem doma in je lahko ves čas blizu mene (razen ko se spomni, da je lačna in bi me pojedla). Malo sva klikale, malo se igrale in veliko spale. Se mi zdi, da kar ve, da mi danes ni veliko do igranja in do dolgih sprehodov in je bolj umirjena (vednomer leze v naročje).

Upam, da grem jutri laho že v šolo...v sredo imam prakso, ki je nočem zamuditi, jutri je pa že mala šola, kar pa sploh nočem zamuditi. Bom videla, kaj mi je nareditit po obisku zdravnice...če sploh najdem zdravstveno kartico.

nedelja, 6. maj 2007

12 tednov

...toliko je že stara Wi. Kako čas hiti.

Meni je bilo pa že včeraj neki slabo, pa danes zjutraj. Se zato nisem nič učila. Zdaj sem pa čisto v redu (trkam na les), samo sem izgubila 1 dan učenja...just my luck.

Me zanima, kako bom izpeljala 2 dnevni pohod s šolo in Wi. Boksa ne bom sabo vlačila, da bi notri spala...help?

Za nameček imam pa še jutri test iz farmakologije (doziranje, učinki, dinamika,kopeli itd.) in veliko možnosti, da me vpraša anatomijo (drobovje). Že tako imam anatomijo letos 2. =/ Zakaj ne sprašuje hormonov?

Mogoče bi morala spremeniti življensok načelo in se ravnati po Wijinem:

sobota, 5. maj 2007

Sonce

...je zopet posijalo v Ljubljanski kotlini.

Wi že nekaj časa sama precej intenzivno ponuja vsa vedenja, ki sem jih kadarkoli kliknila. Včasih ponudi kar več vedenj naenkrat. Danes greva spet na daljši sprehod (3ure) in upam, da nama uspe vmes še kakšno prinašanje dummy-ja.

Danes zjutraj sem posnela kratek filmček najinega 2.jutranjega kliker treninga.




* Dodala sem še 1 video..

petek, 4. maj 2007

Deževen dan...

ko nalašč za poležavanje po hiši.

Danes naj bi imeli tisti, ki smo se vpisali na 3.šport k pohodništvu pohod po PSTju od Mestnega Loga do Tivolija, pa je bila zaradi dežja namesto tega odbojka v telovadnici. Jaz sem pa vzela Wi sabo in ker z njo nisem mogla v telovadnico sva šle z Mojco po profesoričinih navodilih sami na PST. Wi je uživala, se popolnoma "obdala" s peskom in bila mokra do kosti. Jaz pa tudi, saj sem jo morala parkrat dvigniti...enkrat sem celo pozabila, da si nisem zapela bunde in sem imela čisto peskasto in mokro majico. =S


Bi se morala učiti farmakologijo in anatomijo (predvsem drobovje...), pa se mi ne da. It's a weird day.


Wi na drugi strani je danes še bolj razigrana kot včeraj v mali šoli. Deževno vreme očitno vpliva nanjo bolj kot name to leto.


V sredo je Dora iz komopsta privlekla jelenjo nogo, ki sem jo tja dala nekje konec jauarja. Noga je še čisto cela, ne smrdi, dlaka ne odpada...skratka super za prinašanje. Vsaj nekaj dobrega od zadnjega dneva počitnic.


Andraž je poslal fotke od Wi. Tukaj je ena za pokušino. ;-)

sreda, 2. maj 2007

Končno

No, končno sem si tudi jaz omislila tale blogec za vse moje misli, dogajanja in seveda za vse dogodivščine in dogodke povezane z mano in mojo malo Tollerko (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) Wi.

Ko že govorim o Wi, ne morem mimo tega, koliko je že zrasla v skoraj 3 tednih od kar je pri meni. Vsako jutro se mi zdi večja.



Takole je izgledala pri 9 tednih...




...takole pa izgleda sedaj pri 11 tednih


Tudi uči se zelo pridno. Zadnje čase postaja bolj in bolj eksplozivna pri izvajanju kakšne vaje, posebno pri "tap" in "nos".


Trenutno se učiva "poleg" in "tor" (prostor) in seveda še nekaj trikcev ("liok", "marš", "poči", "paw", "de" itd.) Upam, da mi kmalu uspe posneti par njenih trikcev. =)


Na sprehodih se me še vedno drži kot klop in moram res paziti, da je ne pohodim. Je kot moja 2. senca.

V ponedeljek je sicer izbruhala ves svoj popoldanski obrok (zelenjava, sadje, piščanec in govedina) in nekaj koščkov avtomobilskega predpražnika, v torek zjutraj pa je bila lačna kot krokodil in zunaj delala svoje "happy circles". Everything was back to normal.

Za konec pa še tole: