nedelja, 21. oktober 2007

Here we go again


Spet sem čisto zanemarila moj in Wijin blogec.
Čisto preveč se nama trenutno dogaja.
Bom poskusila na čim bolj na kratko opisat, kaj se je zgodilo v 2 mesecih.

Konec avgusta sva šli z Wi k vzreditelju v Nemčijo, kjer sva bili 3 dni. Jaz sem seveda uživala, cel dan čohala kakšno od 5 psic, utrjevala trikce z Wi, poskusila nekaj trikov naučiti tudi Lille (psica je naravni talent za frisbi :) ), prebrala obe Spencerjevi knjigi o treniranju prinašalcev za marking in blind retrieves, preživela prijetno popoldne v družbi Wijine sestre Ene in njenih lastnikov itd.
Skratka...bilo je MEGA. :D


Septembra sva z Wi začele zopet s treningi agilityja pri Poloni in jaz sem začela spet hodit v šolo.
Konec septembra sem vzela Wi sabo na pohod s šolo...seveda ne bi bilo vse tako kot mora biti, če ne bi jaz po spletu okoliščin izgubila vse sošolce in potem z Nadjo lutala po Rožniku...vsaj prvošolčki so bili zelo veseli, ko sva jaz in Wi ter Nadja in Ginny pokazale nekaj trikcev.
Konec septebra je bila Wi tudi 1 dan cel pouk z mano in sicer zato, ker sem se pri reji hišnih ljubljencev (RHL) javila, da bom predstavila Tollerja...in dovolili so mi, da pripeljem Wi v šolo.
Wi je bila cel pouk pridna, vsak odmor se je crkljala in čohala po razredu...čeprav se ji je videlo, da je veliko raje pri meni v naročju kot pri komu drugemu. Vsak odmor je tudi kazala trikce in ko je bil na vrsti RHL je profesor prosil, če lahko pokaže še nekaj trikcev...in potem sem nekako prišla do te "godlje", da bom jaz namesto profesorja predavala celo uro o šolanju psov. Jaz še vedno upam, da se je hecal...po drugi strani pa imam spet izgovor, da vzamem Wi sabo v šolo. :)

Čuvala pa sem tudi kelpijko Ra:Oktobra sva nekali s treningi reševanja. Zaenkrat. Preprosto mi ni zneslo s prevozi in sem se raje odločila, da če ne morem tega početi resno, da vsaj dokler ne dobim vozniškega z Wi ne bova trenirali reševanja. :(
Kmalu po tem sem tudi zbolela...nekaj dni pred Wijino prvo razstavo! Do sobote zjutraj nisem bila 100% ali bom šla ali ne. Pa sme šla. In ni mi žal. Wi je prekosila vsa moja pričakovanja, tekal fenomenalno, stala bolje od pričakovanega (čeprav imava še vedno nekaj težav s postavitvijo sprednjih nog) in pri prijaznem finskem sodniku dobila oceno zelo perspektivno in obroč za žvečenje, v BISu pa je zasedla 1. mesto!


Še vedno iščem spletno trgovino, kjer bi dobila poceni kvalitetne dummyje in bi mi to tudi po relativno normalni ceni dostavili v Slovenijo. Očitno bova dummy trening/working test delali kar sami oz. s pomočjo vzreditelja. Res bi rada, da bi avgusta na Švedskem z Wi lahko tekmovali tudi na Working testu. Za agility pa moram še poslati mail in vprašati, če bi Wi lahko tudi tekmovala kjub temu, da bo 1 teden premlada za tisto mejo 18 mesecev.

Tekoče cone lepo napredujejo. Zdaj sva že 3x delali cel most, spuščen in po zadnjem treningu sem res navdušena. :D

Pa še nekaj novih videov: