petek, 30. november 2007

Še malo

Še malo, malo, malo...

Odhod potrjen čez par ur, pes v popolni pripravljenosti, jaz v malo manjši (pa bi moralo biti obratno :-) ). Hrana spakirana, fotkič napolnjen, mp3 napolnjen (mogoče bom med potjo končno izbrala pesem za januarski dogdance), mobitel napolnjen, € za dummyje naštimani. Upam da nisem česa pozabila.

Tukaj sta pa 2 "izdelka dolgočasja" med poukom v teh 2 dneh:četrtek, 29. november 2007

Torkov trening

Video agility treninga v torek.

Res jo moram pohvalit, ker zelo lepo dela cone na mostu :-)
Pa še štopala sem jo:
  • palisada ---> 0.9 - 1 s
  • most ---> 1.7 - 2 s

sreda, 28. november 2007

Kaj počnemo?


Jah... počnemo veliko, pa hkrati malo.

Jaz se še vedno nisem spravila učit (najbolje bi se bilo naučit živinorejo, samo se mi ne da), koreografije za dogdance tudi nimam. Še pesmi nisem izbrala. Groza...

Sicer me je pa zopet začelo matrat koleno in občasna izguba glasu. Se vidi, da sem začela na agilityju Wi bolj terat. :-D

Zdaj delava cone že na normalnem mostu. Hitrost in natančnost nama še delata nekaj preglavic ampak hitreje, ko teče, lepše so cone. :-) Tudi palisada nama gre...včasih se ne stegne dovolj in je cona narejedna bolj pri vrhu, spet rugih se stegne preveč in skoraj popolnoma preskoči celo 2. stranico palisade!!! To se ji je zopet zgodilo včeraj. Moj pes je zmešan.
Slalom nama gre super. Že miga z ritko...pa za nagrado je najbolj vesela žogice, kar je velik plus zame, saj im ni treba pazit, da bi predčasno skočila iz slaloma in si sama postrega hrano iz posodice pa še hrane mi ni treba vsakič v posodico dajat. Pa se mi zdi, da je njen slalom še hitrejši, če delava na igračo, kot pa na hrano.
Cik&cak..se vidi, da tega ne delava veliko in včeraj na treningu ni niti 1 cika nareidla tako, kot bi ga morala. Pa drugače dela zelo lepe in tesne cik&cak.
Da ne pozabim...gugalnica ni več scary! :-D Zdaj še veliko bolj samozavestno gre nanjo in do konca ne še čisto do roba), medtem ko jaz držim en konec. Gre pa seveda bolj počasi ampak ne dvomim, da nama ne bo uspelo tudi tukaj dobiti željeno hitrost.
Včeraj je Mojca posnela nekaj agility treninga...moram še pregledat, če je dovolj za kakšen video.

Zdaj pa še dobre in slabe novice.
Slabe:
  • Wijina sestra Yota ima SRMA. :-(
    Vzreditelj nam je naročil, naj bomo še bolj pozorni na naše pse in da naj ukrepamo hitro ob pojavu katerega izmed simptomov. Zaradi tega jaz najbrž ne bom parila Wi.Če bo možno, bom poslala vzorec Wijine krvi švedski raziskavi te bolezni pri Tollerjih. Držim pesti, da jim bo kmalu uspelo ugotoviti, kako se ot pojavi, zakaj, kako se prenaša itd. in da bo možno testirat psa, če prenaša, ima ali pa nima SRMA.
Dobre:
  • Wijin rezultat titer testa je prišel nazaj! Titer je dovolj visok (0,66 I.E./ml), tako da greva lahko avgusta z vzrediteljem na Švedsko. :-D
    Na splošno gledano, je sicer to zelo nizko, ampak mi je veterinar rekel, da se število veča z vsakim cepljenjem. Mi2 sva šli delat test cca. 125 dni po prvem cepljenju stekline. Pred specialko pa bo cepljena še 1x.
  • Meni je po nekem čudnem čudežu uspelo naredi prakso z 4,5,5...samo 2 v našem razredu sva imela take ocene in nihče ni imel več. Če bi mi uspelo odčitat temperaturo s termometra (pa ne potem, ko mi je učitelj malo pokazal in sem takoj videla kje, kaj in kako) pa bi bilo vse 5. Kaj čem... Pri kemiji mi je pa uspelo pisat 89,1%. Edina napaka v celem testu je bila, da sem okrog obrnila formulo funkcijske skupine. Drugače bi bilo 100%. Površnost, površnost...
  • V soboto zgodaj zjutraj gremo jaz, Wi in Lenka v Nemčijo obiskat 2 Toller psarni. V eni je od Wi babica Kiara, v drugi pa teta od Wi po očetovi strani. Končno bova dobili tudi prave dummyje!!! ^__^ Sem naročila par 0,5 in 1 kg ter zajčjo kožo za dummyja. Sicer je to kar drago, ampak upam, da bo dolgo zdržalo.
Še par Wijinih slikic (9 mesecev):