sreda, 12. december 2007

Toller vikend

Moja reportaža toller vikenda v Nemčiji pred 2 tednoma:

Gremo!
Zjutraj smo se že okoli 2.30 odpravili iz Ljubljane proti Nemčiji. Wijin boks ni šel v avto, zato je sedela na zadnjih sedežih pri meni in Lenki. Ker nama je v petek odpadel trening, ni bila tako utrujena, ko sem pričakovala, zato ni takoj zaspala ampak se je preklada iz enega konca na drugega...vmes še malo moje jakne "pojedla", kakšen trikec ponovila itd.
Ko smo se ustavili na postajališču v Nemčiji je šla z nami v restavracijo. Sem jo morala imeti ves čas na očeh, ker je bila lačna (tistih 150g surovega mesa zjutraj ni zanjo nič) in je nos (včasih tuid kaj več) neprestano stegovala proti hrani. Pri mizi je potem lepo ležala, ko pa smo šli na stranišče (pridržali so jo od Lenke starši), je bil sicer tiho, ko me ni več videla, ko me je pa zopet zagledala, pa je zatulula. In potem je še občasno kakšen manjši lajež zadovoljstva spustila, ko sva čakali, da vsi pridejo nazaj in gremo nazaj v avto. Vmes je prišla na WC še velika skupina turistov, ki pa jih je Wi komaj opazila.
Potem smo šli nazaj v avto, vklopili GPRS in se odpravili prti Ute (Hunter's Moonlight kennel).

Hunter's Moonlight

Hišo smo našli dokaj hitro. Ute in njen mož sta naju prijazno sprejela. Po prvem spoznavanju z Jambotom in Kjuno se je Wi šla igrat s Kjuno (sem morala paziti, da ni skakala po kavču, ker tega tam ne dovolijo), Caylee je ostala v kletki ker ni izgledala preveč vesela nad Wi. Ko smo se odpravili na krajši sprehod, pa ni prišlo do nobenih konfliktov, ker se je Wi držala bolj stran od Caylee. :-)
Glede podobnosti...Kjuna (sestrična) in Wi si nista NIČ podobni. Če ju pogledaš skupaj, je skoraj nemogoče reči, da je Kjuna 1 mesec starejša od Wi, saj nima nič dlake, je malček bolj okrogla pri trebuščku in ima zelo malo mišic. Proti njej izgleda Wi pravzaprav zelo starejša, čerav je za kakšen cm manjša. Bolj sta si podobni Wi in Caylee (teta), sploh v glavo (obe imata ogromna ušesa :-D ), v telo malo manj.
Wi je bila pohvaljena s strani Ute, da je zelo lepa psička (sploh jnena ritka je lepo odlakana *hihi*)
Z Wi sva imele še trick show, potem pa smo se morali posloviti, ker sta se Ute in njen mož odpravljala na lov.

Kosilo
Ker smo bili pri Doris zmenjeni šele po 14ih, smo se vmes odpravili v mesto na kosilo.
Poiskali smo parkirno hišo in se po Augsburgu odpravili iskat kakšno prijetno restavracijo. Vmes smo si še ogledali nekaj mesta...


Ko je začelo deževati smo šli v italjansko picerijo. Vsedli smo se bolj na samo, Wi sem tudi zablokirala dostop do drugih miz z ruzakom, tako da je kmalu obupala in zaspala pod mizo. Ko smo pojedli smo šli nazaj in ker je še vedno deževalo, smo bili malo premočeni, ko smo prispeli do avtomobila.

Von Lech-Tollers Nest
Po manjši paniki, da smo narobe prišli, smo našli pravo hišo in prišli k Doris in Thomasu. Na žalost sta imela doma samo Gremmy, ker sta drugi psici dala drugam, dokler se Gremmy ne začne gonit, drugače se ne bi gonila pravočasno (parit grejo v Kanado). Škoda, ker je ena od drugih dveh psic Wijina babica Kiara, ki ji je Wi baje zelo zelo podobna. Tudi Doris je rekla, da se ji takoj vidi, da je od Heikota hči.Sploh glavo naj bi imela Kiarino, ušesa pa od Heikota. :-)
Tokrat sem jaz samo poslušala (govor je potekal v nemščini, ki jo razumem, ne znam pa ravno najbolje se v njej pogovarjat). Torej v glavnem sta ona2 govorila, mi pa poslušali. Wi se je pa crkljala pri Doris in stikala po kuhinji...na koncu je Wi zopet pokazala svoje trikce in potem smo se odpravili domov.

Pri Ute se še pobrala Wijine 4 nove dummyje - 3x 500g (navaden Juventas oranžen dummy, Rommer marker dummy in Rommer dummy v zajčji koži) ter 1x 1kg (Juventas navadni zeleni dummy).
Danes sem si še sprintala ven datume za Working teste v Avstriji...čakam še na datume WTjev v Nemčiji (pa Dummypruffung (sp?)), potem se bom pa odločila, kam vse bova šli (čakam še na seznam agility in RO tekem).

3 komentarji:

Lenka pravi ...

Lepo si tole napisala :)
Samo še ena informacija za tiste, ki ne poznajo toliko Tollerjev in rodovnikov... Heiko (Wi-jin oče) je Kiarin sin- od tod torej podobnost.
Tukaj je še povezava na Kiarino stran, kjer sta tudi dve sliki. Podobnost je očitna :)
http://www.lech-toller.de/uberuns/Kiara.htm
Ceylee in Heiko pa sta brat in sestra.

Polona, priporočam se za kakšne informacije o WT-jih oz. za tiste WT-je na katerih bosta z Wi! Pridem snemat, slikat, gledat, navijat,... če bom le lahko :)

Polona pravi ...

Aprila se začnejo WTji v Avstriji. Sem že poslal mail glede prijav avstrijskemu retriever klubu. :-)
Ne vem še na katere greva, ker se nekateri pokivajo z agility tekmami...

Pa Gunter je rekel, da če grem na kakšen WT v Avstriji, da bo mogoče tudi on prišel z Lille in Bessh. ^_^

Lenka pravi ...

Superca!
Potem bi pa res morala prit gledat :)
(p.s. mam nov fotič, tako da, če bo Wi (in seveda tudi ti :)) za kakšen fotosešn se kar javita. Prihajajo prazniki, malo več časa za zadihat in kužone poslikat (pa tut fotič sprobat :))
Veš kje me najdeš, da ne bova kar takole javno :)